Hoe pak je je kerstcadeaus feestelijk in?

Een kerst zonder kerstcadeautjes, dat kan natuurlijk niet. Kerstcadeaus zijn leuk om te krijgen, maar ook erg leuk om te geven. Je kunt al zoveel plezier hebben voorafgaand aan het geven. Van het kopen van een geschikt cadeau tot het inpakken van dat geschenk. En het is toch ontzettend fijn om te zien dat diegene die jouw kerstcadeau in ontvangst neemt helemaal blij wordt van niet alleen het cadeau, maar ook al bij het zien van de verpakking? Een speciale verpakking voor jouw kerstcadeau is het halve werk. Het cadeau is dan eigenlijk nog maar bijzaak. Pak het eens een keer anders dan anders aan en pak uit door je kerstcadeaus dit jaar bijzonder in te pakken.

Wij delen graag onze tips om jouw kerstcadeaus te verpakken en we geven je een kijkje achter de schermen bij ons inpakproces. En daarnaast hebben we nog een kerstcadeautje voor jou! Ga jij dit jaar ook voor feestelijke verpakkingen en origineel ingepakte kerstcadeaus?

Kerstpakketten inpakken

Klanten bestellen bij ons hun kerstpakket of relatiegeschenk. Wij bestellen vervolgens de gewenste artikelen bij onze leveranciers. Maar dan? Hoe gaan wij verder te werk en hoe pakken wij het inpakken van de kerstpakketten aan? Na de bestelprocedure begint pas het echte werk bij TiaMo Seasongifts. Vanaf 1 november druppelen de bestelde producten binnen in onze loods en dan is het aan ons om van deze losse artikelen één geheel te maken. Het oog wil ook wat en daarom verpakken wij de kerstpakketten en relatiegeschenken persoonlijk, naar wens van onze klanten en zo mooi mogelijk. Een hele uitdaging, maar ook heel erg leuk om mee bezig te zijn. Ben jij benieuwd naar onze werkwijze bij het inpakken van kerstpakketten?

Ons inpakproces

  1. Bij binnenkomst worden alle goederen nageteld en op een locatie neergezet, zodat wij ze gemakkelijk kunnen vinden. Zo worden alle etenswaren per thema gesorteerd en is er een food en non food gedeelte.
  2. Aan de hand van de leverdata van de bestelde kerstpakketten/relatiegeschenken maken wij een inpakplanning. En zodra alle goederen voor een bepaalde klant binnen zijn, kunnen deze pakketten samengesteld worden. Naar aanleiding van deze inpakplanning wordt er ook bekeken of en wanneer er extra hulp nodig is voor het inpakken.
  3. Als alles binnen is en de planning is klaar, dan begint het inpakken. Eerst treffen we voorbereidingen: dozen plakken, lintjes knippen, folie scheuren, zakjes samenstellen met kleine producten, zoals snoepjes en chocolade en natuurlijk het verzamelen van de benodigde producten voor in het kerstpakket.
  4. Wanneer alles en iedereen gereed is, worden de pakketten in een ‘treintje’ ingepakt. Alle dozen staan op een rij en iedereen is verantwoordelijk voor het inpakken van een aantal producten. Belangrijk bij het inpakken is dat de voorkant (met bijvoorbeeld naam of inhoud) van de artikelen goed zichtbaar is bij het uitpakken van het kerstpakket, zodat de ontvanger meteen duidelijk ziet wat hij krijgt.
  5. Als alles netjes en naar wens is ingepakt, worden de dozen dichtgeplakt, opgestapeld op een pallet en geseald. Pakketten die in folie verpakt zijn, worden op karren geplaatst en afgedekt met doeken om ervoor te zorgen dat ze niet stoffig worden.
  6. Op de dag dat de kerstpakketten afgeleverd worden door een vervoerder of opgehaald worden door onze klanten, wordt ’s ochtends alles per bestelling klaargezet en zit onze taak erop. Het enige dat ons rest is hopen dat iedereen tevreden is met onze service en uiteindelijk ook de kerstpakketten.

Zwaar, maar gezellig

Het inpakken van de kerstpakketten bij TiaMo Seasongifts is zwaar en hard werken. Daar tegenover staat dat het vaak ook wel erg gezellig is, omdat vrienden en familie opgetrommeld worden en zij graag helpen met het inpakken. De dagen van het inpakken kunnen best lang zijn en dan is het doorwerken. Zo beginnen we op hoogtijdagen rond 8.00 uur ’s ochtends en als we geluk hebben, zijn we dan rond 21.00 uur ‘s avonds klaar. Dagen zonder daglicht, maar gezellig door de kerstmuziek op de achtergrond en de gezellige mensen en sfeer eromheen.

Kerstcadeaus feestelijk inpakken

Het inpakken van kerstcadeaus vinden wij bij TiaMo Seasongifts één van de leukste dingen om te doen. Maar uiteraard wil jij hier thuis ook mee aan de slag, want zeg nou zelf… een mooi ingepakt kerstcadeau is toch veel leuker om te geven dan als het in een simpel saai kerstpapiertje verpakt is? Daarom geven we je graag wat inpaktips, zodat jij je kerstcadeaus ook feestelijk kunt inpakken.

  • Gebruik bruin craftpapier, zodat je het kerstcadeau persoonlijk kunt versieren met bijvoorbeeld kerstplaatjes van internet, mooie foto’s, leuke quotes of inspirerende teksten
  • Werk met lint of touw en hang daar iets aan om het nog feestelijker te maken, zoals labels, takjes groen of minikerstballetjes
  • Gebruik eens iets anders dan cadeaupapier en pak je kerstcadeau in met een leuk (kerst)stofje of verpak je geschenk in een mooi doosje

Wij raken altijd geïnspireerd door Pinterest, dus neem daar ook zeker eens een kijkje.

En heb je helemaal geen tijd of zin om met deze inpaktips aan de slag te gaan, dan kun je je kerstcadeaus natuurlijk ook gewoon in de winkel in laten pakken of verpakken in kant-en-klare cadeautasjes of geschenkdoosjes. Saai hoeft de verpakking in ieder geval zeker niet te zijn.

Gratis kerstcadeautje

Wij pakken niet alleen in, maar wij pakken ook uit! Je krijgt van ons namelijk alvast een leuk kerstcadeautje. Helemaal gratis en je hoeft er niets voor te doen.

Ons kerstcadeau voor jou zijn labels om aan jouw kerstcadeaus te hangen en ze zijn speciaal voor TiaMo Seasongifts ontworpen door Celina van Cece Graphic Design.

Je kunt de gratis labels hier downloaden.
Zo maak jij je kerstcadeaus op een eenvoudige manier heel origineel en feestelijk!

Deel jij het op jouw social media als je onze labels gebruikt? Dat vinden we echt geweldig! Tag ons @tiamo.seasongifts dan meteen even, zodat we het niet missen.

Hoe ga jij je kerstcadeaus dit jaar inpakken?

Maak jij jouw kerstcadeaus dit jaar nog specialer door ze feestelijk in te pakken? Misschien heb je wel leuke en handige ideeën opgedaan met deze blog en ben je nu helemaal enthousiast. Wij zijn heel benieuwd hoe jij jouw kerstcadeaus dit jaar gaat inpakken en we vinden het dan ook superleuk als je jouw creaties met ons op social media (Instagram en/of Facebook) deelt door @tiamo.seasongifts te taggen of #tiamoseasongifts te gebruiken. En vergeet ook vooral onze gratis kerstcadeaulabels niet.

Veel inpakplezier!

© 2017 - 2021 Tiamo Seasongifts | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel